14.36°C

Πολιτική Απορρήτου

  • Πολιτική Απορρήτου

Κύριο μέλημά μας ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (εφεξής η «Ομοσπονδία») και ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, είναι να προστατεύουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας (τις πληροφορίες εκείνες που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή σας), με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτική σας ζωή. 

Για τυχόν απορίες σχετικά με την προστασία σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ακόλουθης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συγκεκριμένη Πολιτική (σε συνδυασμό με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο που είτε εμπεριέχεται, είτε αναφέρεται  σε αυτήν) περιγράφει τις πρακτικές της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της στον τομέα της διαχείρισης, ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών της ιστοσελίδας www.pomens.gr (εφεξής: η «Ιστοσελίδα» ή η «Ιστοσελίδα μας») και του υποτομέα https://espeetrikalon.pomens.gr, καθώς και τον τρόπο με τον οποίον επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της αποτελούν τον υπεύθυνο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών σας, η επωνυμία της είναι «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών» με δ.τ. «ΠΟΜΕΝΣ» και η διεύθυνσή της είναι επί της Λ. Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561, Αθήνα – Ελλάδα.

Η παρούσα καταρτίσθηκε, καθώς ένα από τα βασικότερα δικαιώματά σας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα τον ΓΚΠΔ (Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων), είναι το δικαίωμα ενημέρωσης αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από κάποιον άλλο φορέα, ο οποίος ενδεχομένως τα συλλέγει, χρησιμοποιεί ή αποθηκεύει, αλλά και αναφορικά με τις λεπτομέρειες και τον σκοπό της επεξεργασίας τους. 

Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της διαβεβαιώνουν τους χρήστες της Ιστοσελίδας ότι η χρήση και τυχόν κοινοποίηση των προσωπικών πληροφοριών που της διατίθενται θα λαμβάνει χώρα αποκλειστικά και μόνον με τον τρόπο που περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Παρέχοντας τα προσωπικά σας στοιχεία, δηλώνετε ότι αποδέχεσθε την συγκεκριμένη Πολιτική Απορρήτου και ότι δίνετε την συγκατάθεσή σας στην γενικότερη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με τους όρους της παρούσας.  

  • Περιεχόμενα
  • Δικαιώματα Υποκειμένων
  • Ασφάλεια
  • Δεδομένα και πληροφορίες που συλλέγουμε
  • Λόγοι και πρακτικές χρησιμοποίησης των δεδομένων και των πληροφοριών σας
  • Νομική Βάση επεξεργασίας
  • Χρονική διάρκεια διατήρησης
  • Ανήλικοι (άτομα κάτω των 16 ετών)
  • Κοινοποίηση
  • Μηνύματα προώθησης προσφορών
  • Cookies
  • Αλλαγές στον τρόπο προστασίας
  • Σύνδεσμοι προς άλλες ιστοσελίδες
  • Τρόπος Επικοινωνίας
  • Δικαιώματα 

Ως χρήστες της Ιστοσελίδας μας απολαμβάνετε μια σειρά δικαιωμάτων αναφορικά με την διαχείριση, προστασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Τα δικαιώματα αυτά αναλύονται ως εξής:

  • Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας στοιχεία κατά την πλοήγησή σας στην Ιστοσελίδα, 

Ως Ομοσπονδία θα σας ενημερώνουμε πάντοτε με σαφήνεια όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της κάνουν τα μέγιστα για να διατηρούν την παρούσα Πολιτική καθώς και την Πολιτική Cookies πάντοτε ενημερωμένες καθώς αυτός είναι και ο σκοπός τους. Η ενημέρωση των χρηστών. 

  • Δικαίωμα πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες που διατηρούνται στην Ιστοσελίδα και αφορούν τους χρήστες, 

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για σας, κατά την πλοήγησή σας στην Ιστοσελίδα. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή όπως τηλεφωνήσετε στο: 2111828306. 

Για την ασφάλεια όλων και για να είμαστε βέβαιοι ότι προβαίνουμε σε αποκάλυψη των προσωπικών σας στοιχείων στο σωστό άτομο, κατά την επεξεργασία του αιτήματός σας θα σας ζητήσουμε το αποδεικτικό ταυτότητάς σας.

Θα πράττουμε τα μέγιστα ούτως ώστε το αίτημά σας να ικανοποιηθεί εντός δεκαπέντε (15) ημερών, ή σε περίπτωση πιο εξειδικευμένων αιτημάτων, εντός ενός (1) μηνός. Μπορούμε να σας χορηγήσουμε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή. 

Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της ωστόσο δύναται να μην ικανοποιήσουν αίτημα χορήγησης αντιγράφου προσωπικών δεδομένων στην περίπτωση που αυτό είναι αβάσιμο, καταχρηστικό ή επαναλαμβανόμενο. 

Φυσικά ως χρήστες, εφόσον διαφωνείτε με την οιαδήποτε άρνηση χορήγησης αντιγράφου προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). 

  • Δικαίωμα διόρθωσης των ενδεχομένως ανακριβών προσωπικών στοιχείων που διατηρούνται στην Ιστοσελίδα και σας αφορούν, 

Αναμένουμε με ιδιαίτερη εκτίμηση κάθε ενημέρωση από εσάς αναφορικά με την πληρότητα και την ορθότητα των αρχείων μας. 

Εάν πιστεύετε ότι στοιχεία ή πληροφορίες δικές σας που διατηρούνται στην Ιστοσελίδα είναι ανακριβείς ή ελλιπείς είμαστε στην διάθεσή σας να τις διορθώσουμε Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

  • Δικαίωμα διαγραφής και παύσης συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, 

Ως χρήστες της Ιστοσελίδας https://espeetrikalon.pomens.gr μπορείτε να αιτηθείτε την διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Ωστόσο το δικαίωμα αυτό δεν είναι απόλυτο.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ενδεχομένως α) για να συμμορφωθεί η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της με τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της ή και β) σε περίπτωση δικαστικών αξιώσεων εναντίον της για λόγους υπεράσπισης των δικαιωμάτων της θα δικαιούται να διατηρεί προσωπικά δεδομένα, τα οποία οφείλει να διαθέτει.

Εκτός της ανωτέρω περίπτωσης η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της θα πράττουν τα μέγιστα ούτως ώστε να συμμορφώνεται άμεσα με το αίτημα του εκάστοτε χρήστη. Επιπλέον θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενημερώνει τυχόν τρίτα μέρη με τα οποία μοιράστηκε τα προσωπικά σας στοιχεία ώστε να συμμορφωθούν και εκείνα με το αίτημά σας. 

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων (πάντοτε σε συνάρτηση με τις επιταγές της νομοθεσίας και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει), 
  • Δικαίωμα εναντίωσης σε συγκεκριμένους τρόπους επεξεργασίας (πάντοτε σε συνάρτηση με τις επιταγές της νομοθεσίας και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει), 

Πάντοτε ο χρήστης δικαιούται να εγείρει ένσταση έναντι της χρήσης των προσωπικών δεδομένων του από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις της, ακόμα και όταν πρόκειται για τα έννομα συμφέροντά μας, αλλά και κατά την διαδικασία εγγραφής σας. 

  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης του χρήστη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του, όπου εκείνη δόθηκε, 
  • Δικαίωμα προσφυγής στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Έδρα: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628). Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής καταγγελίας στην Αρχή θα βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: dpa.gr => Τα δικαιώματά μου => Υποβολή καταγγελίας).

 

Για την άσκηση του κάθε ενός εκ των άνω δικαιωμάτων, για απορίες ή ενστάσεις είμαστε στην διάθεσή σας. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη ότι όλα τα ως άνω δικαιώματα υπόκεινται σε περιορισμούς. Στην περίπτωση για παράδειγμα που αιτηθείτε να σας δώσουμε πληροφορίες για τρίτα άτομα πέρα από αυτές που σας αφορούν, δεν θα είμαστε σε θέση να σας τις χορηγήσουμε.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, κατά την εξέταση ενός αιτήματος σας, ενδέχεται να χρειαστεί να σας ζητήσουμε στοιχεία ταυτοποίησης και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία ούτως ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι αποκαλύπτουμε τις προσωπικές πληροφορίες στα σωστά άτομα.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιο αίτημα ενός χρήστη έχει ως αποτέλεσμα την αθέτηση των υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της που πηγάζουν εκ του νόμου, από τον Εσωτερικό Κανονισμό της ή σε περίπτωση που θα γινόταν λανθασμένη διάθεση πληροφοριών λόγω αποκάλυψης στοιχείων άλλου ατόμου, ενδεχομένως να μην έχουμε την δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το αντίστοιχο αίτημα. Φυσικά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα στον χρήστη να ζητήσει των περιορισμό της χρήσης των προσωπικών του δεδομένων για περαιτέρω επεξεργασία.

  • Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων 

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μας είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας για την Ομοσπονδία μας και τις Ενώσεις της. 

Σε κάθε περίπτωση όπου παρουσιάζεται ανάγκη, η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία ασφαλείας (firewalls, κρυπτασφάλιση, πιστοποιητικά ασφαλείας κλπ)  για να εγγυηθεί την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι κάθε διαδικασία μεταφοράς / μεταβίβασης δεδομένων μέσω διαδικτύου ενέχει ένα ελάχιστο ποσοστό κινδύνου.

Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθούν τα δεδομένα ασφαλή. Δεν μπορούμε ωστόσο να εγγυηθούμε ή να βεβαιώσουμε την ασφάλεια των δεδομένων και πληροφοριών που μας αποστέλλετε.

Ως Ομοσπονδία/Ένωση, για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πληροφοριών και των δεδομένων που διαβιβάζονται μέσω της Ιστοσελίδας ή διατηρούνται σε αυτή εφαρμόζουμε τα ακόλουθα μέτρα:

  • Server Firewall
  • Πιστοποιητικά ασφαλείας
  • Λογισμικά ασφαλείας
  • Κρυπτασφάλιση
  • Δεδομένα και πληροφορίες που συλλέγουμε 

Κατά κύριο λόγο, οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε για την καλύτερη πλοήγησή σας μέσω της Ιστοσελίδας μας, παρέχονται σε εμάς μετά από δική σας επιλογή.

Τέτοια προσωπικά δεδομένα / στοιχεία θα σας ζητηθούν κατά την συμπλήρωση πεδίων σε φόρμες (π.χ. κατά την εγγραφή σας σε κάποια εκ των Ενώσεων της Ομοσπονδίας ή κατά την συμπλήρωση οιουδήποτε άλλου εντύπου που είναι διαθέσιμο στην Ιστοσελίδα μας). 

Κατά την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, θα επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα τα οποία θα προκύπτουν από το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού σας μηνύματος.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουμε από εσάς περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο τα ακόλουθα στοιχεία: 

  1. Ονοματεπώνυμο
  2. Στοιχεία επικοινωνίας

α. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

β. Διεύθυνση κατοικίας

γ. Αριθμός τηλεφώνου (σταθερού ή/και κινητού)

  1. Ημερομηνία γέννησης
  2. Τον βαθμό σας καθώς και τον τόπο υπηρεσίας σας.
  3. Πληροφορίες για την συσκευή σας (τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή) που αφορούν το πως χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα μας
  4. Πληροφορίες κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής.
  5. Οιαδήποτε άλλα προσωπικά στοιχεία τα οποία μας παρέχετε εκουσίως κατά την αλληλεπίδραση ή/και επικοινωνία σας μαζί μας.

Κατά την πρόσβασή σας στην Ιστοσελίδα μας είναι πιθανόν να διοχετεύονται σε εμάς ορισμένες ακόμα πληροφορίες (π.χ. μέσω των cookies). Για περισσότερες διευκρινήσεις, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies που ακολουθεί στο Παράρτημα

Ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες από εσάς που είναι προσβάσιμες δημόσια. Ειδικότερα, ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες από / για εσάς κατά την αλληλεπίδρασή σας με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε και μελετήσετε τα κεφάλαια που ακολουθούν, για να κατανοήσετε πως και γιατί χρησιμοποιούμε τις ανωτέρω πληροφορίες. 

  • Πώς & Γιατί χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας

Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία και τα δεδομένα σας με διάφορους τρόπους. Σημαντικό είναι το ότι όλα καθορίζονται από το είδος των δεδομένων και κυρίως τον σκοπό για τον οποίον τα συλλέγουμε.

Γενικότερα χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε για την βέλτιστη πλοήγησή σας, ούτως ώστε να κάνετε χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνατοτήτων της Ιστοσελίδας μας. Συνεπώς ο κύριος λόγος χρησιμοποίησης των πληροφοριών είναι η βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την πλοήγηση, μέσω της εξατομίκευσής της.

Στους κάτωθι πίνακες αναλύονται διεξοδικά οι σκοποί για τους οποίους συλλέγουμε τα εκάστοτε δεδομένα σας. 

  1. Το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Χρησιμοποίηση Ονοματεπωνύμου & στοιχείων επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

Για ποιο λόγο;

Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για την επικοινωνία μαζί σας σχετικά με το οιοδήποτε ζήτημα / πρόβλημα ή απορία την οποία μας θέτετε υπόψη κατά την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Ομοσπονδία ή σε οιαδήποτε εκ των Ενώσεων αυτής.

Ιχνηλάτηση, αποτροπή και αντιμετώπιση απάτης

Για την ιχνηλάτηση, αποτροπή και αντιμετώπιση απατών εναντίον σας και εναντίον μας.

Εμφάνιση προσφορών και διαφημίσεων κατά την περιήγηση στην Ιστοσελίδα μας (Πλατφόρμα Προνομίων Μελών)

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δείτε τις συνεργασίες της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της με εξωτερικούς φορείς και εταιρείες για την παροχή προσφορών και διευκολύνσεων στα μέλη μας, καθώς και ενημερώσεις για τις δράσεις της.

Ανίχνευση προτιμήσεων

Για να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να σας προσφέρουμε κατά την περιήγησή σας αυτό που αναζητάτε.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης της αίτησης εγγραφής που μπορείτε να συμπληρώσετε στην Ιστοσελίδα μας.

Για να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας κατά τον έλεγχο της αίτησης εγγραφής που μας υποβάλλετε.

  1. Ημερομηνία γέννησής σας

Χρησιμοποίηση ημερομηνίας γέννησης

Για ποιο λόγο;

Ιχνηλάτηση, αποτροπή και αντιμετώπιση απάτης

Ιχνηλάτηση, αποτροπή και αντιμετώπιση απάτης εναντίον σας ή εναντίον μας.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης της αίτησης εγγραφής που μπορείτε να συμπληρώσετε στην Ιστοσελίδα μας.

Για να αξιολογήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη και τα λοιπά στοιχεία που μας έχετε υποβάλει, την αίτηση εγγραφής στην Ομοσπονδία μας και των Ενώσεων της.

 

  1. Ιστορικό επικοινωνίας σας με την Ομοσπονδία

Ποιες πληροφορίες μας έχετε δώσει, για παράδειγμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω της αίτησης εγγραφής που έχετε συμπληρώσει.

Χρησιμοποίηση του ιστορικού επικοινωνίας σας

Για ποιο λόγο;

Πληροφόρηση και εκπαίδευση εργαζομένων Ομοσπονδίας/Ενώσεων

Για να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της για όλα τα θέματα των μελών, ούτως ώστε η αντιμετώπιση ζητημάτων και η εκάστοτε εξυπηρέτηση οιουδήποτε μέλους να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερη.

Ασφάλεια Μελών

Για την ασφάλεια και γνώση του εκάστοτε μέλους ως προς την παρελθοντική επικοινωνία με την Ομοσπονδία ή με οιαδήποτε εκ των ενώσεων αυτής.

 

  1. Πληροφορίες για την τερματική συσκευή (τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής / σταθερός υπολογιστής / tablet) δια της οποίας εισέρχεστε και χρησιμοποιείτε την Ιστοσελίδα

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς όταν εισέρχεστε, αλλά και κατά την περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα μας, συμπεριλαμβανομένων της διεύθυνσης IP, του είδους συσκευής που χρησιμοποιείτε, καθώς και στοιχείων αναφορικά με την τοποθεσία σας και την πλοήγηση στην Ιστοσελίδα.

Χρησιμοποίηση στοιχείων τερματικής συσκευής & πληροφοριών σχετικά με την χρήση της Ιστοσελίδας

Για ποιο λόγο;

Βελτίωση της Ιστοσελίδας δια της δημιουργίας βασικών επιλογών για τους χρήστες (π.χ. γλώσσα ανάγνωσης / ).

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης στην Ιστοσελίδα.

Προστασία Ιστοσελίδας

Για την αποτροπή και ανίχνευση τυχόν απατών εναντίον σας ή εναντίον μας.
Για την εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της αναφορικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

  1. Πληροφορίες αναφορικά με την δυνατότητα αποστολής καταγγελίας προς την Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Χρησιμοποίηση στοιχείων όπως προκύπτουν από μηνύματα ενημέρωσης / καταγγελίες

Για ποιο λόγο;

 

Έλεγχος και διαχείριση μηνυμάτων ενημέρωσης ή καταγγελίας προς την Γραμματεία Ισότητας Φύλων.

Κρίνεται απαραίτητο ούτως ώστε να μπορούμε να εξετάσουμε και να διαχειριστούμε το εκάστοτε μήνυμα ή καταγγελία σας.

  • Αναφέρουμε ότι δεν υποχρεούστε να μας κοινοποιήσετε ουδέν εκ των προσωπικών δεδομένων που αναφέρονται ανωτέρω. Ωστόσο, το να μην προβείτε στην κοινοποίηση αυτή ενέχει τον κίνδυνο να μην δύνασθε να χρησιμοποιήσετε την Ιστοσελίδα ή κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ως Ομοσπονδία/Ένωση και ως εκ τούτου και εμείς δεν θα είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε την βέλτιστη εμπειρία κατά την πλοήγησή σας.
  • Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ανωνυμοποιημένα (δεν θα υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους για την ταυτοποίησή σας). Θα χρησιμοποιούνται επίσης για διάφορους επιπρόσθετους λόγους από την Ομοσπονδία μας (π.χ. έλεγχος των συστημάτων μηχανοργάνωσης της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της, βελτίωση της Ιστοσελίδας, ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τα μέλη). Είναι επίσης πιθανόν να μοιραστεί η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της τα προσωπικά δεδομένα σας με τρίτα μέρη. Σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης.
  • Νομική Βάση

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων / στοιχείων, όπως περιγράφεται στην συγκεκριμένη Πολιτική, βασίζεται στην συγκατάθεση που μας παρέχετε χρησιμοποιώντας τις επιμέρους υπηρεσίες της Ιστοσελίδας.

Έχουμε την δυνατότητα επίσης να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, στις περιπτώσεις που έχουμε έννομο συμφέρον να τα χρησιμοποιήσουμε. Προφανώς η χρήση αυτή θα τελεί υπό την προϋπόθεση της διαφύλαξης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σας. Ειδικότερα:

  • Για να βεβαιωθούμε ότι ενημερώνεστε για ενδεχόμενες αλλαγές στην Ιστοσελίδα ή στους όρους της παρούσας.
  • Για να μπορούμε αδιάλειπτα να διασφαλίζουμε την αποτελεσματική οργάνωση των βάσεων δεδομένων μας.
  • Για να αναλύουμε τα δεδομένα σας, κάτι που μας βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των μελών και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν με την Ομοσπονδία.
  • Προς βελτίωση και εγγύηση της ασφάλειας της Ιστοσελίδας μας (π.χ. για στατιστικές έρευνες, ανάλυση και ανίχνευση/αποκατάσταση βλαβών). 
  • Διάρκεια Διατήρησης Δεδομένων
  • Βάσει της νομοθεσίας τα προσωπικά δεδομένα σας δεν θα διατηρούνται περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο να διατηρηθούν, κρίνοντας βάσει του σκοπού ή των σκοπών για τους οποίους κατ’ αρχήν η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της συνέλλεξαν τα συγκεκριμένα δεδομένα.
  • Ορισμένα εκ των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να τα διατηρήσουμε και για ειδικότερους λόγους, όπως στις περιπτώσεις εκπλήρωσης νομικών ή κανονιστικών υποχρεώσεων, είτε κατά την άσκηση ή υποστήριξη τυχόν νομικών αξιώσεών μας, είτε κατά την αποτροπή και αντιμετώπιση ενδεχόμενης απάτης, είτε τέλος και για την επιβολή των όρων και προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις της.
  • Ειδικότερα:
  • Ορισμένες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων είναι πιθανόν να πρέπει να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προς εκπλήρωση τυχόν νομικών ή κανονιστικών υποχρεώσεων ή για την επίλυση μιας νομικής διαφοράς.
  • Υπάρχει τέλος η πιθανότητα διατήρησης δεδομένων για διαφορετικό χρονικό διάστημα από αυτό το οποίο αναγράφεται στην παρούσα, εάν κάτι τέτοιο απαιτείται από τη νομοθεσία.
  • Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες αναφορικά με την διατήρηση των δεδομένων από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις της παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ανήλικοι (άτομα κάτω των 16 ετών) 

Οι ανήλικοι επισκέπτες της Ιστοσελίδας κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γονέα / κηδεμόνα τους πριν την παράδοση των προσωπικών στοιχείων τους.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα του γονέα / κηδεμόνα, ενώ μπορεί να χρειαστεί να ζητηθεί και η απαραίτητη τεκμηρίωση απόδειξης ότι ο υπεύθυνος για την γονική μέριμνα έχει δώσει την συγκατάθεσή του. 

  • Κοινοποίηση δεδομένων 

Σε καμία περίπτωση δεν διακινούμε και ούτε πρόκειται να διακινήσουμε οιοδήποτε εκ των προσωπικών δεδομένων σας (π.χ. το όνομα, την διεύθυνση κατοικίας, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) διαθέτοντάς τα σε οιονδήποτε τρίτο.

  • Παρά ταύτα, μοιραζόμαστε ή ενδέχεται να μοιραστούμε τα δεδομένα σας, βάσει των όρων της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου, με τις ακόλουθες κατηγορίες εταιρειών / ενώσεων / υπηρεσιών, καθώς διαφορετικά δεν θα έχουμε την δυνατότητα να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, όπως αυτές περιγράφονται στην παρούσα. Ειδικότερα:
  1. Με επαγγελματίες παρόχους υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά εταιρείες οργάνωσης και διεξαγωγής προωθητικών ενεργειών (marketing), αλλά και εταιρείες στον χώρο της διαφήμισης.
  1. Με άλλες εταιρείες που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εγκρίνετε εσείς, όπως δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (εφόσον αποφασίσετε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας σε αυτά με την Ομοσπονδία μας και τις Ενώσεις της).
  • Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της, είναι πιθανόν να μοιραστούμε προσωπικά δεδομένα σας και με διάφορα φυσικά ή νομικά πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόμαστε ή ενδέχεται να συνεργαστούμε άμεσα ή έμμεσα για την διαχείριση και βελτίωση της Ιστοσελίδας.
  • Δεν αποκαλύπτουμε προσωπικά δεδομένα χωρίς προηγούμενη συναίνεση των υποκειμένων των δεδομένων. Υφίστανται περιπτώσεις όμως, κατά τις οποίες ενδέχεται να υποχρεωθούμε να το πράξουμε, όπως παραδείγματος χάριν προς συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις ή παραγγελίες, με νομοθετικές απαιτήσεις και προς εκπλήρωση νομικών αιτημάτων, αλλά και για την προστασία των ζωτικών σας συμφερόντων και την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στα δικά σας αιτήματα.
  • Σε περίπτωση κοινής χρήσης δεδομένων / πληροφοριών / προσωπικών στοιχείων, η κοινή χρήση αυτή πραγματοποιείται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι πλευρές στις οποίες κοινοποιούνται θα χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα δεδομένα μόνον για τους σκοπούς για τους οποίους κατ’ αρχήν τα συνέλλεξαν, καθώς – όπως έχει ήδη αναφερθεί -, μέλημά μας είναι να μην βρεθείτε ποτέ εξ απροόπτου αναφορικά με την χρήση των δεδομένων και προσωπικών στοιχείων σας. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύουμε στους τρίτους στους οποίους κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα να κάνουν χρήση των εν λόγω πληροφοριών. Επιπλέον, πέρα από την παροχή υπηρεσιών για λογαριασμό της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων της, απαγορεύουμε στους τρίτους να κοινοποιούν τα συγκεκριμένα δεδομένα για οιονδήποτε άλλον σκοπό.
  • Στην περίπτωση κατά την οποία η Ομοσπονδία ή οιαδήποτε εκ των ενώσεων αυτής υποχρεωθεί να κοινοποιήσει δεδομένα σε φορείς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), θα έχει ως πρώτιστο μέλημα να το πράξει με τρόπο που να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΓΚΠΔ / GDPR). Ανεξαρτήτως του σε ποια χώρα κοινοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα σας, η κοινοποίηση αυτή θα λαμβάνει χώρα μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει επιτακτική ανάγκη πρόσβασης στα δεδομένα (need to know) και πάντα σύμφωνα με τους κατάλληλους μηχανισμούς προστασίας (π.χ. σύμφωνα με τις Τυποποιημένες Ρήτρες Προστασίας / EU Standard Contractual Clauses). Δικαιούστε ως υποκείμενα των δεδομένων να ζητήσετε αντίγραφο των ανωτέρω επικοινωνώντας με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις της στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

espeekor 200x200

Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

pomens

Επικοινωνία



Image